Advocatenkantoor Dirk De Keuster

Actualiteit

Raad van State grijpt in : Scoutskamp in La Roche mag blijven doorgaan - Knap staaltje van snelrecht

Raad van State grijpt in : Scoutskamp in La Roche mag blijven doorgaan - Knap staaltje van snelrecht

Dirk De Keuster
/ Categories: Nieuws

De Raad van State stelt vast dat de verantwoordelijken van het kamp er niet vooraf van op de hoogte zijn  gebracht dat die maatregel overwogen werd en door de burgemeester niet gehoord zijn voordat hij die beslissing genomen heeft. De Raad van State is bovendien van oordeel dat de maatregel klaarblijkelijk overdreven is ten opzichte van de bezwaren waarop hij steunt.

De timing is toch wel heel scherp. De betrokken burgemeester bracht de beslissing ter kennis van de scouts op 26 juli 2022 om 16.15 om het kampterrein te ontruimten ten laatste op 27 juli 2022 om 16.00. Het schorsingsberoep werd ingeleid op 27 juli 2022. De zitting vond plaats om 16 uur dezelfde dag. De Raad van State nam nog dezelfde dag een beslissing. Rechtspraak kan derhalve wel degelijk efficiënt en uiterst snel verlopen. De Raad van State verdient hiervoor felicitaties. 

De Gemeente La-Roche-en-Ardenne bleef wel afwezig op de zitting.

 

Vorig artikel Grondwettelijk Hof buist de Vlaamse Overheid met betrekking tot de eindtermen in het secundair onderwijs.
Volgend artikel Raad van State schorst vergunning voor pop-up bar
52

Documents to download

  • 254299(.pdf, 216,44 KB) - 2 download(s)

Nieuwsbrief

Vul hier je gegevens in om je te abonneren op onze nieuwsbrief.
U kunt op elk moment van gedachten veranderen door te klikken op de afmeldlink in de voettekst van elke e-mail die u van ons ontvangt. Wij zullen uw informatie met respect behandelen. U stemt ermee in dat [EasyDNNmailChimp: PortalName] uw informatie mag verwerken in overeenstemming met de voorwaarden.
We gebruiken MailChimp als ons marketingautomatiseringsplatform. Door hieronder te klikken om dit formulier in te dienen, erkent u dat de door u verstrekte informatie wordt overgedragen aan MailChimp voor verwerking in overeenstemming met hun Privacybeleid en Voorwaarden .
Uitschrijven