Advocatenkantoor Dirk De Keuster

Actualiteit

Vlaanderen heroriënteert de subsidies voor de culturele en sociale sector: Wat is het juridisch karakter van een subsidie ?

De Vlaamse cultuursector trok de voorbije maanden de straten op tegen de besparingsplannen van Vlaams minister-president Jan Jambon die ook Vlaams minister van cultuur is. De keuze om te snoeien in vooral de projectsubsidies wordt gecontesteerd. Nadien volgde een gelijksoortige operatie is de sociale sector. In deze bijdrage onderzoeken we het juridisch kader van deze subsidies.

Lees verder

10-jarige OLO op laagste niveau ooit

De Belgische langetermijn rente op 10 jaar (= OLO) is gedaald tot het laagste niveau ooit, zijnde 2,82%. Dit is echter nog steeds 1,7 % meer dan Duitsland. Te lage rentevoeten hebben ook nadelen. Ze wijzen op een moeilijke economische situatie. Daarenboven is het slecht nieuws voor spaarders. De daling wordt bovendien ingepikt voor de banken die hierdoor hun marge kunnen verhogen. Voor de staatsfinanciën is het wel goed nieuws. Lees verder

Prejudiciële vraag over verschillende fiscale behandeling van IGS en de AGB's

Het Hof van Beroep te Gent heeft een pejudiciële vraag gesteld aan het Grondwettelijk Hof over het verschil in fiscale behandeling tussen de intergemeentelijke samenwerkingsverbanden (intercommunales) en de autonome gemeentebedrijven. De intergemeentelijke samenwerkingsverbanden zijn immers op grond van artikel 180, 1° junco, 220, 2° WIB92 vrijgesteld van vennootschapsbelasting terwijl de AGB's wel vennootschapsbelasting moeten betalen. Afwachten wat het Grondwettelijk Hof hierover zal beslissen. Zie B.S. 23 februari 2012 Lees verder
RSS
123

Nieuwsbrief

Vul hier je gegevens in om je te abonneren op onze nieuwsbrief.
U kunt op elk moment van gedachten veranderen door te klikken op de afmeldlink in de voettekst van elke e-mail die u van ons ontvangt. Wij zullen uw informatie met respect behandelen. U stemt ermee in dat [EasyDNNmailChimp: PortalName] uw informatie mag verwerken in overeenstemming met de voorwaarden.
We gebruiken MailChimp als ons marketingautomatiseringsplatform. Door hieronder te klikken om dit formulier in te dienen, erkent u dat de door u verstrekte informatie wordt overgedragen aan MailChimp voor verwerking in overeenstemming met hun Privacybeleid en Voorwaarden .
Uitschrijven