Advocatenkantoor Dirk De Keuster

Actualiteit

Verplicht vaccin niet strijdig met de mensenrechten

In een persmededeling op 8 april 2021 geeft het Europees Hof voor de Rechten van de Mens toelichting bij een nieuw geveld arrest dat in deze tijden van coronavaccins op interesse kan rekenen. In de zaak Vavřička and Others v. the Czech Republic (nr.47621/13 ea) komt de spanning aan bod tussen een door de staat verplichte vaccinatie van jonge kinderen tegen gekende ziektes zoals rubella of de mazelen en (in het bijzonder) het recht op het privéleven zoals vervat in art. 8 van het evrm. Het arrest werd geveld in grote kamer. Er werd geen schending vastgesteld. Deze zaken werden opgestart in de periode 2013-2015.

Lees verder

DBFM-formule minder populair in Nederland

In de loop van de maand januari 2021 meldde de Nederlandse website www.pianoo.nl gespecialiseerd in overheidsopdrachten dat het aantal DBFM-projecten in Nederland afneemt. De aanbestedende overheden vinden deze formule vaak te duur. Bovendien verhindert DBFM niet steeds vertragingen in de uitvoering. Pianoo.nl verwijst naar hiervoor naar een artikel in het Financieele Dagblad.

Lees verder
RSS
123456789

Nieuwsbrief

Vul hier je gegevens in om je te abonneren op onze nieuwsbrief.
U kunt op elk moment van gedachten veranderen door te klikken op de afmeldlink in de voettekst van elke e-mail die u van ons ontvangt. Wij zullen uw informatie met respect behandelen. U stemt ermee in dat [EasyDNNmailChimp: PortalName] uw informatie mag verwerken in overeenstemming met de voorwaarden.
We gebruiken MailChimp als ons marketingautomatiseringsplatform. Door hieronder te klikken om dit formulier in te dienen, erkent u dat de door u verstrekte informatie wordt overgedragen aan MailChimp voor verwerking in overeenstemming met hun Privacybeleid en Voorwaarden .
Uitschrijven