Advocatenkantoor Dirk De Keuster

Actualiteit

Grondwettelijk Hof verwerpt de vorderingen tot schorsing tegen de nieuwe Vlaamse eindtermen voor de tweede en de derde graad van het secundair onderwijs (arrest nr. 113/21 van 22 juli 2021)

Volgens het Grondwettelijk Hof is niet voldaan aan de vereisten inzake het moeilijk te herstellen nadeel. Er kan zich enkel een nadeel stellen voor het eerste leerjaar van de tweede graad aangezien deze decretale bepalingen in werking treden op 1 september 2021. De andere bepalingen treden pas later in werking, namelijk op 1 september 2022 en 1 september 2023 zodat het Grondwettelijk Hof zich onmiddellijk ten gronde kan uitspreken. Voor het eerste jaar van de tweede graad kan er verwacht worden dat het nadeel grotendeels reeds is geleden gelet op de voorbereidingen voor het volgend schooljaar die reeds grotendeeels zijn uitgevoerd.

Lees verder

Sameringsovereenkomst voor de uitbouw van het Green Energy Park ondertekend op 14 juli 2021

Tussen de vzw Green Energy Park (joint-venture tussen de Vrije Universiteit Brussel én Universitair Ziekenhuis Brussel) en de Ghelamco-groep werd de samenwerkingsovereenkomst ondertekend voor de ontwikkeling van het Green Energy Park op het Research Park te Zellik. Er zullen in totaal drie gebouwen worden ontwikkeld door Ghelamco : een industrieel labo, een datacenter en een innovatief kantoorgebouw. Ons kantoor adviseerde de vzw Green Energy Park.

Lees verder

Sportcentrum Bart Swings geopend in Herent !

Het nieuwe sportcomplex bevat een sporthal met 3 units voor basket en volley; zaalvoetbal en badminton. Daarnaast is er ook een gymhal én een buitenaaleg met pumptrack, skatepark en beachvolley. Een gezellige brasserie die kan uitgroeien tot een ontmoetingsplaats voor de ganse buurt, maakt het geheel af.

Lees verder
RSS
1345678910Laatste

Nieuwsbrief

Vul hier je gegevens in om je te abonneren op onze nieuwsbrief.
U kunt op elk moment van gedachten veranderen door te klikken op de afmeldlink in de voettekst van elke e-mail die u van ons ontvangt. Wij zullen uw informatie met respect behandelen. U stemt ermee in dat [EasyDNNmailChimp: PortalName] uw informatie mag verwerken in overeenstemming met de voorwaarden.
We gebruiken MailChimp als ons marketingautomatiseringsplatform. Door hieronder te klikken om dit formulier in te dienen, erkent u dat de door u verstrekte informatie wordt overgedragen aan MailChimp voor verwerking in overeenstemming met hun Privacybeleid en Voorwaarden .
Uitschrijven