Advocatenkantoor Dirk De Keuster

Actualiteit

De Koning kan een ‘éminence grise’ aanstellen om te “lijmen” én zo de formatie te deblokkeren

Dit land heeft zeer dringend nood aan een nieuwe regering. De kredietwaardigheid van België zou zelfs onder druk komen te staan wegens politieke instabiliteit ten tijde van de corona crisis. Ondanks het akkoord tussen PS en NVA dreigt de regeringsvorming opnieuw mis te lopen. Het VBO stelt voor op een beroep te doen om een persoon buiten de politiek. Dit  lijkt een verstandige keuze op dit moment. De Koning is hiertoe in elk geval gemachtigd. Er stelt zich geen enkel grondwettelijk probleem.

Lees verder

Avondklok opgelegd door de Antwerpse Gouverneur is niet strijdig met de individuele vrijheden. Opvolging blijft wel noodzakelijk - update

In de Politieverordening van 29 juli 2020 betreffende aanvullende maatregelen in de strijd tegen het coronavirus COVID-19 (hierna “Politieverordening”) heeft de Antwerpse Gouverneur onder meer een avondklok ingesteld tussen 23.30 en 06.00. Enkel essentiële verplaatsingen blijven in die tijdspanne nog toegelaten. Daarnaast besliste de Gouverneur ook nog tot enkele andere restricties die verder gaan dan de federale maatregelen waaronder een algemene mondmaskerverplichting op publiek toegankelijke plaatsen, verplichting tot telewerk, beperking op de horeca, … Hier en daar gaan er stemmen op die stellen dat deze maatregelen strijdig zouden zijn met onze grondrechten. We gaan dieper in op deze discussie en stellen vast dat deze maatregelen in de huidige coronacontext de toets aan deze grondrechten kunnen doorstaan.

Lees verder
RSS

Nieuwsbrief

Vul hier je gegevens in om je te abonneren op onze nieuwsbrief.
U kunt op elk moment van gedachten veranderen door te klikken op de afmeldlink in de voettekst van elke e-mail die u van ons ontvangt. Wij zullen uw informatie met respect behandelen. U stemt ermee in dat [EasyDNNmailChimp: PortalName] uw informatie mag verwerken in overeenstemming met de voorwaarden.
We gebruiken MailChimp als ons marketingautomatiseringsplatform. Door hieronder te klikken om dit formulier in te dienen, erkent u dat de door u verstrekte informatie wordt overgedragen aan MailChimp voor verwerking in overeenstemming met hun Privacybeleid en Voorwaarden .
Uitschrijven