Advocatenkantoor Dirk De Keuster

Actualiteit

Raad van State schorst verplaatsingsbevel nutsvoorzieningen

De Raad van State schorst met zijn arrest nr. 235.747  van 13 mei 2022 de tenuitvoerlegging van de bevelen die De Werkvennootschap op 13 december 2021 aan de nv Proximus en de Tussengemeentelijke Maatschappij der Vlaanderen voor Watervoorziening (TMVW of Farys) heeft gegeven om hun nutsleidingen te verplaatsen, in het kader van de werken tot ombouw van de R4 West en Oost tot primaire wegen, tegen 1 januari 2023. De Raad van State is van oordeel dat de opgelegde verplaatsingstermijn op het eerste gezicht niet met de nodige zorgvuldigheid is bepaald, en niet redelijk is.

Lees verder

Labonorm definitief op de schop ?

In het arrest nr. 251.302 van 26 juli 2021 (UDN - NV Iskraemeco/CV Fluvius System Operator) oordeelde de Raad van State dat een middel welke kritiek formuleerde op de aanbestedingsdocumentatie niet ontvankelijk was omdat de verzoeker pas deze kritiek formuleert nadat hij naast de opdracht grijpt.

Dit arrest is voor andere aspecten ook interessant. De Raad bevestigde dat in een mededingingsprocedure met onderhandelingen de aanbestedende overheid over een grote vrijheid beschikt om met de inschrijvers te onderhandelen én om de procedure van onderhandelen in te richten en te doorlopen. Het is niet verplicht om een prijsonderhandeling te voeren indien het bestek hiertoe enkel in de mogelijkheid voorziet maar niet in de verplichting. De Raad bevestigt ook dat de minicompetitie in het kader van een raamovereenkomst niet onwettig is.

Lees verder
RSS
1345678910Laatste

Nieuwsbrief

Vul hier je gegevens in om je te abonneren op onze nieuwsbrief.
U kunt op elk moment van gedachten veranderen door te klikken op de afmeldlink in de voettekst van elke e-mail die u van ons ontvangt. Wij zullen uw informatie met respect behandelen. U stemt ermee in dat [EasyDNNmailChimp: PortalName] uw informatie mag verwerken in overeenstemming met de voorwaarden.
We gebruiken MailChimp als ons marketingautomatiseringsplatform. Door hieronder te klikken om dit formulier in te dienen, erkent u dat de door u verstrekte informatie wordt overgedragen aan MailChimp voor verwerking in overeenstemming met hun Privacybeleid en Voorwaarden .
Uitschrijven