Advocatenkantoor Dirk De Keuster

Actualiteit

Nieuw ‘stikstofarrest’ Raad van State

In een arrest van 3 december 2021 vernietigt de Raad van State het Besluit van de Vlaamse Minister van Omgeving, Natuur en Landbouw van 17 juli 2019 houdende nuttigverklaring van de ruilverkaveling Gooik. De reden ligt deels aan de wijze waarop de overheid tot een beoordeling stikstofimpact komt. De Raad is niet overtuigd van wetenschappelijke deugdelijkheid van de stikstofimpactbeoordeling. 

Lees verder

D&B-Overeenkomst ondertekend voor de Wielerbaan van Heusden-Zolder

Op vrijdag 11 december 2021 werd de Design- en Buildovereenkomst afgesloten voor het ontwerp en de bouw van de nieuwe Vlaamse Wielerbaan in Heusden-Zolder. De werken zijn onmiddellijk opgestart. Vanaf de zomer 2023 kunnen er rondjes gereden worden op de wielerbaan en gesport op de velden voor zaalsporten op het middenplein.

Lees verder

Ontwerp decreet DBFM-scholen goedgekeurd door de Vlaamse Regering

De vlaamse regering meldde op 1 oktober 2021 dat definitieve goedkeuring is verleend aan het ontwerpdecreet over de bouw van scholen via de DBFM-formule. Het zou om een bijkomende investeringsgolf van ongeveer 1 miljard euro gaan waarbij “3 programma’s van gelijkaardige omvang” in de markt gezet worden. Uiteindelijk zou driemaal een private partner een overheidsopdracht gegund krijgen voor het ontwerp (Design), de bouw (Build), de financiering (Finance) en het onderhoud (Maintenance) van schoolinfrastructuur.

Lees verder
RSS
1345678910Laatste

Nieuwsbrief

Vul hier je gegevens in om je te abonneren op onze nieuwsbrief.
U kunt op elk moment van gedachten veranderen door te klikken op de afmeldlink in de voettekst van elke e-mail die u van ons ontvangt. Wij zullen uw informatie met respect behandelen. U stemt ermee in dat [EasyDNNmailChimp: PortalName] uw informatie mag verwerken in overeenstemming met de voorwaarden.
We gebruiken MailChimp als ons marketingautomatiseringsplatform. Door hieronder te klikken om dit formulier in te dienen, erkent u dat de door u verstrekte informatie wordt overgedragen aan MailChimp voor verwerking in overeenstemming met hun Privacybeleid en Voorwaarden .
Uitschrijven