Advocatenkantoor Dirk De Keuster

Actualiteit

Schaf uitzondering op de wetgeving overheidsopdrachten voor kant en klare programma's ten voordele van de VRT, af.

Een audit-rapport van Audit Vlaanderen was kritisch voor de VRT. Zo werden er inbreuken op de toepassing van de wetgeving overheidsopdrachten vastgesteld. De VRT is echter voor een belangrijk deel vrij gesteld van de toepassing op de wetgeving overheidsopdrachten, namelijk voor de aankoop, ontwikkeling, productie of coproductie van gebruiksklaar programmamateriaal bestemd voor uitzending. Op die manier ontwijken de dure exclusiviteitscontracten met productiehuizen de controle van de wetgeving overheidsopdrachten. Deze uitzondering zorgt voor een belangrijke ontsnappingsroute die voor niets nodig is én de deur voor misbruik open zet. De wetgeving overheidsopdrachten biedt voldoende flexibiliteit om ook gebruiksklaar programmamateriaal conform de wetgeving toe te wijzen zonder dat hiervoor aan kwaliteit en concurrentiepositie moet ingeboet worden. Op die manier is er transparantie voor alle contracten.

Lees verder

Prijsonderzoek wel degelijk steeds verplicht !

In twee arresten van 20 augustus 2020 (nr. 248.160) en 28 augustus 2020 (nr. 248.103) inzake overheidsopdrachten heeft de Raad van State verduidelijkt dat uit het administratief dossier van de overheid het bestaan van het prijsonderzoek moet blijken en de draagwijdte ervan deugdelijk dient gemotiveerd te worden.

Lees verder

Nieuwe Wielerpiste in Heusden-Zolder voorgesteld

Op het circuit van Zolder werd op 4 juli 2020 de nieuwe Vlaamse wielerpiste voorgesteld. Naast een UCI-gehomoleerde wielerpiste van 250 meter omvat het gebouw onder meer ook 4 sportunits, een gymhal en een medisch centrum. De investering bedraagt 21 miljoen euro (excl. BTW).  Het kantoor mocht de overheidsopdracht juridisch begeleiden.

Lees verder
RSS
123456789

Nieuwsbrief

Vul hier je gegevens in om je te abonneren op onze nieuwsbrief.
U kunt op elk moment van gedachten veranderen door te klikken op de afmeldlink in de voettekst van elke e-mail die u van ons ontvangt. Wij zullen uw informatie met respect behandelen. U stemt ermee in dat [EasyDNNmailChimp: PortalName] uw informatie mag verwerken in overeenstemming met de voorwaarden.
We gebruiken MailChimp als ons marketingautomatiseringsplatform. Door hieronder te klikken om dit formulier in te dienen, erkent u dat de door u verstrekte informatie wordt overgedragen aan MailChimp voor verwerking in overeenstemming met hun Privacybeleid en Voorwaarden .
Uitschrijven