Advocatenkantoor Dirk De Keuster

Actualiteit

Raad van State treedt (voorlopig) niet op tegen Corona-maatregelen - update : Raad van State blijft rechtspraak trouw

Er zijn reeds een aantal schorsingsvorderingen ingesteld bij uiterst dringende noodzakelijkheid tegen bepaalde Corona-maatregelen of het uitblijven van bepaalde versoepelingen. De Raad van State houdt de deur (voorlopig) dicht en wijst deze allemaal af. Ook de beroepen tegen het vervroegd sluitingsuur voor nachtwinkels én de "Antwerpse" maatregelen  (verbod op waterpijp, avondklok, ...) werden allemaal afgewezen.

Lees verder

Nieuwe Wielerpiste in Heusden-Zolder voorgesteld

Op het circuit van Zolder werd op 4 juli 2020 de nieuwe Vlaamse wielerpiste voorgesteld. Naast een UCI-gehomoleerde wielerpiste van 250 meter omvat het gebouw onder meer ook 4 sportunits, een gymhal en een medisch centrum. De investering bedraagt 21 miljoen euro (excl. BTW).  Het kantoor mocht de overheidsopdracht juridisch begeleiden.

Lees verder

Plannen voor nieuw stadhuis van Roeselare voorgesteld

Op 16 juni 2020 maakte de Stad Roeselare de plannen bekend voor het nieuw stadhuis. Hiertoe werd het ontwerpteam van B-architecten, Bressers Erfgoed, Arcadis en Arne Deruyter aangesteld. Ons kantoor mocht de overheidsopdracht voor de aanstelling van de architect juridisch begeleiden.

Lees verder
RSS
First567810121314Laatste

Oplossingsgericht in:

  • Overheidsopdrachten en PPS
  • Bouw (ruimtelijke ordening, onteigening, aanneming)
  • Voedselveiligheid

Duidelijke en doelgerichte aanpak in een heldere taal.

Advies, onderhandeling, bemiddeling en - indien nodig - procedure.