Sameringsovereenkomst voor de uitbouw van het Green Energy Park ondertekend op 14 juli 2021

Green Energy Park vzw werd in 2019 opgericht als onderzoekshub van de Vrije Universiteit Brussel en het UZ Brussel met als doel om een duurzaam en innovatief hightech onderzoekspark op poten te zetten. Dankzij de samenwerkingsovereenkomst met MeetDistrict wordt nu een volgende horde genomen. De overeenkomst voorziet dat MeetDistrict (= dochter van de Ghelamco-groep) het park 30 jaar zal exploiteren. De vzw huurt slechts een beperkt gedeelte van de drie gebouwen. De rest wordt op eigen risico ontwikkeld door Ghelamco.

Met deze publiek-private samenwerking zet Green Energy Park samen met de VUB en het UZ Brussel in om de uitdagingen van de eenentwintigste eeuw aan te pakken: innovatie in de gezondheidszorg, biotechnologie, digitale transformatie, groene energie en mobiliteit”, stelt Paul De Knop, voormalig VUB-rector en voorzitter van Green Energy Park.

De werken aan de site starten dit jaar en Green Energy Park zal helemaal operationeel zijn in 2024. Het hightechbedrijven- en onderzoekscentrum zal een oppervlakte beslaan van in totaal 45.000 vierkante meter, verdeeld over 3 gebouwen.

In 2022 zullen de eerste twee gebouwen opgeleverd worden: een datacenter en een industrieel labo & innovatiehub. In 2024 wordt het “Alfa-gebouw” opgeleverd, een multifunctioneel gebouw waar bedrijven en onderzoekers samen kunnen werken en kennis kunnen delen.

Externe linken