Kantoor

Het kantoor is gevestigd aan de Handelslei 60 te Sint-Antonius-Zoersel. Het betreft het ouderlijk huis van architect Karel Van Looy (1885-1965) die het pand in Art Deco-stijl herbouwde in 1937 als zijn kantoor. Architect Karel van Looy was één van de belangrijkste Antwerpse architecten in het Interbellum en bouwde heel wat burgerhuizen, villa’s en meergezinswoningen in de stijl van die tijd. Zo ontwierp hij het huis van de componist Lodewijk De Vocht “krekel oord” in ’s Gravenwezel. De woningen door hem ontworpen werden inmiddels opgenomen op de Inventaris Onroerend Erfgoed van de Vlaamse overheid 

De werkkamer van architect Karel van Looy hebben wij heringericht als onze ontvangst- en vergaderzaal. Op de schouw staat het portret van Albert de l’Arbre, overgrootvader van mr. Dirk De Keuster. Hij was vrederechter te Geraardsbergen in de periode van 1913-1946. Hoewel opgevoed en opgeleid in het Frans was hij een voorvechter voor het gebruik van het Nederlands in de rechtbanken in Vlaanderen. Hij was lid van de Koninklijke Commissie voor de Rechtsgeschiedenis en publiceerde talrijke wetenschappelijke artikelen. Vonnissen van zijn hand verschenen ook regelmatig in het Rechtskundig Weekblad.

Architect Karel van Looy verwerkte steevast glas in lood in zijn ontwerpen. Hierbij liet hij ook meestal zijn “signatuur” na. Deze hebben wij herwerkt tot het logo dat u op de website én het briefpapier vindt.